Una mica d'història...

  • Instagram
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic

Aluju Cansaladers és un negoci de tradició familiar situat des dels seus orígens a Rubí i que està dirigit per Núria Aluju Ferrer (cinquena generació del negoci). Els establiments actuals (amb una botiga a l’avinguda de Barcelona i dues parades al mercat municipal) tenen la seva gènesi a l’any 1880, quan Miquel Segura i Celestina Salvatella van obrir una botiga al carrer Santa Maria de la mateixa població.

 

128 anys després i recollint el testimoni de quatre generacions, la rebesnéta dels fundadors, segueix endavant amb el negoci.

 

El negoci neix, amb el nom de Cansaladeries Segura, quan Rubí tenia 4.000 habitants. Al 1910 la botiga del carrer Santa Maria s’amplia amb una parada als porxos instal·lats per l’Ajuntament a la plaça de l’església de Sant Pere. A partir del 1929, el negoci arriba a la segona generació.

 

 La tercera generació la protagonitza Roser Segura (néta del fundador). L’abril de 1940, després de casar-se amb Andreu Aluju (que era mosso a Cansaladeries Segura) van obrir l’actual Cansaladeries Aluju,

 

Des del 1967 i fins al 1972, Manel Aluju comparteix la direcció del negoci amb Andreu Aluju. I a partir de 1972 n’és el titular. L’any 1980, després del tancament del mercat situat davant l’església de Sant Pere, Cansaladeries Aluju inaugura dues parades, amb més superfície de venda, al nou mercat municipal de Rubí.

 

Des de l'any 2007, la Núria Aluju Ferrer agafa el relleu al seu pare i comença la seva aventura al davant del negoci.